flexback 13x0,65 tpi 3 skip.JPG

Банцигови отрезни ленти 835/13x0,65/1,5-2

Банцигова лента за дърво от въглеродна стомана с чапразени зъби и върхове закалени на твърдост 62 HRC. За професионална употреба и хоби работилници. Извършваме заваряване на лентите за банциг по мярка и единствени предлагаме гаранция за заваръчния шев.
Въведете дължината, посочена от производителя на банцига.
2435
2436
Отрезна лента за дърво с карбидни зъби. Максимална трайност на острието, идеална за рязане на екзотична дървесина. Тесен прорез само 1,2 mm. Променливата стъпка намалява вибрациите. По-чист срез в сравнение с класическите чапразени зъби.Повече >><< По-малко
Стъпка [TPI] 1,5 - 2
 • Стъпка между зъбите 12-16 mm
 • Екзотично, твърдо, меко дърво
 • Височина на среза 0-200 mm
61,15 лв/бр. с ДДС
КУПИ
Предназначено за рязане на профили
На склад
Carbide Wood
Описание
Коментари

За серията Carbide Wood

Odolné zuby ze slinutého karbidu s variabilní roztečí. Pořizovací cena karbidových pásů je poměrně vysoká, ostří je však trvanlivé a provedené řezy mimořádné hladké a kvalitní.

Материал:

 • мека и твърда дървесина
 • екзотични дървесни видове
 • Дървени заготовки (фурнир, шперплат и др.)
 • рязане по посока и срещу посоката на влакната
 • абразивни материали (напр. пертинакс, пластмаса със стъкло, графит и др.)
 • справя се както с малки, така и с големи размери

За кого е предназначена лентата: 

 • опитни и професионални производства
 • производители, работещи с екзотични и редки видове дървесина
 • работилници с качествено настроени отрезни машини

Характеристики и предимства:

 • Устойчивост. Върховете на зъбите, изработени от синтерован карбид, осигуряват значително по-добра издръжливост и трайност на острието в сравнение с лентите с калени зъби.
 • Гладък срез. Прецизно шлифовани зъби (без чапраз), всеки зъб реже по цялата ширина. Благодарение на това полученият срез е по-гладък в сравнение с лентите с чапразени зъби.
 • Променлива стъпка. Стъпката на зъбите варира между 12-16 mm, предимството на тази променливост е намаляване на вибрациите при рязане.
 • Спестяване на материал. Полученият срез е тесен, с дебелина 1,2 mm. Така при рязането се образува по-малко отпадък и се спестява материал.
 • Подходяща е и за средни отрезни машини. Поради малката дебелина 0,6 mm, лентите могат да се използват и за машини, чиито колела имат по-малък диаметър (най-малко 300 mm). При това лентата не се напуква.

Банцигови ленти за дърво

Банциговите ленти за дърво се предлагат в две разновидности:

Дърводелски ленти за банциг Carbon Flexback

Лентите за банциг за дърводелски производства Carbon Flexback от въглеродна стомана са назъбени, начапразени и закалени на твърдост 62 HRC. За хоби и професионална употреба Дърводелските ленти за банциг Carbon Flexback имат всестранно приложение, режат чудесно меко и твърдо дърво в посока на влакната и обратно на влакната, ламинат, шперплат, пластмаса и изкуствени материали. Закаленото острие гарантира дълъг експлоатационен живот, а благодарение на перфектно извършената заварка лентата не се люлее по време на рязане и рязаната повърхност е равна и гладка.

Банцигови ленти за дънери | RipperS PREMIUM

Дънерни ленти за банциг RipperS PREMIUM за рязане на дънери. С вариант за твърдо и меко дърво. Дънерните ленти за банциг RipperS PREMIUM с големи зъби (стъпка 22,2mm) предлагаме във вариант от въглеродна стомана със закалени зъби, както и във вариант BIMETAL PREMIUM със зъби от бързорежеща стомана HSS. Геометрията на зъбите е приспособена за рязане на твърдо или меко дърво. Можем също така да произведем геометрия точно по мярка съгласно Вашите изисквания.

Отрезни ленди Carbide Wood

Тези ленти за настолни лентоотрезни машини са едни от най-добрите продукти, които можете да намерите на пазара. Устойчивите карбидни зъби с променлива стъпка се справят с лекота не само с дървесина с различна твърдост (включително екзотични твърди дървета), но и с други материали като графит, пертинакс и др. Лентите с карбидни зъби са предназначени предимно за опитни производители, които могат да оценят и прецизно обработените детайли. Устойчиви зъби от синтерован карбид с променлива стъпка. Покупната цена на карбидните ленти е сравнително висока, но острието е издръжливо, а срезовете – изключително гладки и висококачествени.

Предназначено за рязане на профили
Carbide Wood Брой зъби на инч Цена без ДДС за метър включително заварката (с ДДС)
13 x 0,65 mm 1,5 - 2 73,24 лв
20 x 0,6 mm 1,5 - 2 73,24 лв
25 x 0,6 mm 1,5 - 2 76,95 лв

Имате въпрос към дадения продукт?