Как да установим дължината на отрезната лента?

За да изберем подходяща отрезна лента за лентоотрезната машина, трябва да знаем дължината ѝ. Без този параметър няма да стане. Как да я установим? Сега ще ви покажем и освен това ще добавим няколко съвета и чалъма. Нека заедно стъпка по стъпка да видим как да измерим правилно дължината на лентата. Нашето упътване ще оценят предимно онези, които нямат ръководство към машината си или са си направили собствена лентоотрезна машина.

Мерене на готовата (заварената) отрезна лента чрез търкаляне

  1. Поставете отрезната лента със заваръчния шев върху подложка или на пода.
  2. До заваръчния шев поставете отметка (черта).
  3. Търкаляйте отрезната лента докато отново стигнете до заваръчния шев.
  4. Поставете върху подложката втора отметка (черта).
  5. Измерете разстоянието между двете черти.

Погледнете също така и нашето видео упътване по-долу, където е процедурата е онагледена.

Други начини за измерване на дължината на лентата

Търкалянето на отрезната лента е изключително бърз, лесен и същевременно точен начин на измерване. С две думи идеален помощник. Понякога обаче може да стане така, че такова измерване да не е възможно. Какво да правим в такива случаи? Четете нататък:

  • Скъсана лента. Лесна работа – опънете отрезната лента върху подложка на земята и просто я измерете.
  • Недостатъчно място на подложката. В такъв случай е достатъчно да се отбележи на подложката разстояние от 1 метър. След това постепенно на етапи придвижвайте отрезната лента по него, а последната част, която е по-къса от метър, измерете с помощта на ролетка.
  • Отрезната лента липсва. Ако не разполагате с лента, ще ви бъде достатъчна лентоотрезната машина. Опънете на колелата въже и след това измерете него. Внимание, оставете колелата отпуснати, за да има лентата резерва за натягане.

И накрая един съвет – поради редуването на зъбите отрезните ленти не могат да бъдат точни до милиметър, даже обратното, понякога могат да бъдат до 1 см по-дълги. С други думи не се притеснявайте, че измерването ви няма да бъде точно. Дребно отклонение не би трябвало да е проблем.  

Измерването е готово. Какво следва?

Дължината на отрезната лента е важен параметър, но не единственият. Ако все още се чудите каква точно лента ви е необходима, може би ще ви помогнат другите съвети и идеи как да изберете подходящата. При възникнали въпроси, не се колебайте да се свържете с нас в дискусията под статията.

Ако всичко ви е ясно, преминете към нашия конфигуратор. В него можете да поръчате отрезна лента без каквито и да било ограничения – ние заваряваме лентите по мярка, затова предлагаме всякакви дължини.

🎁 С всяка отрезна лента, която поръчате при нас, ще получите информационен етикет (евентуално и лепенка) с QR код. Той ще ви служи като удобен помощник – няма да се налага да мерите повторно, тъй като благодарение на QR кода точните параметри на вашата лента са ви винаги под ръка (повече подробности ще намерите тук).

Тази статия помогна ли ви?

Оценете и ни помогнете да подобрим нашето съдържание

Обща оценка 4.8
Оценка
article-rationg-decoration
Коментари

Имате въпроси към статията?