За SIMONDS

dummy page

SIMONDS и Dudr: История на марките

abel simonds
abel simonds

История на фирмата Simonds International

Simonds International е най-старата фирма в Северна Америка, занимаваща се с производство на ленти за банциг. Тя убеждава клиентите си в качеството на своите продукти още от 1832 година. Мотото на фирмата е „Професионално острие". И така към качеството на производството са поставени високи изисквания, което се доказва например от сертификата за качество ISO 9001 2015. Целта на дружеството е не само производство на перфектни продукти, но и качествен сервиз и консултантска дейност. Въпреки непрекъснатото повишаване на качеството, продължаваме да отчитаме и интересите на потребителите, т.е. да следим за приемливостта на цените. Simonds International разполага със стотици хиляди квадратни метри производствени помещения по целия свят. Фирмата предлага на своите клиенти богат асортимент от висококачествени инструменти, предназначени за ефикасно и ефективно рязане на метал, дърво, хартия и пластмаса.

Simonds International е пионер по отношение на иновациите – тази фирма първа в света произвежда лента с огънати настрани зъби (чапраз), през 1963 г. разработва и пуска на пазара лента за банциг с карбидни върхове, а през 1968 г. разработва и патентова биметални ленти за банциг. Като световен лидер фирмата задава посоката на развитие на банциговите ленти за метал. Нейна е заслугата за това, че днес всички производители на ленти за банциг и банцизи посочват ширината на лентите за банциг в инчове (13 mm = ½ инч, 27 mm = 1 инч, 54 mm = 2 инча и т.н.), това се отнася и за стъпката на зъбите (TPI), която също се посочва в инчове. M42 и M51 са обозначения на материала съгласно американския стандарт AISI. Днес по примера на производителя SIMONDS ги използват всички останали производители на ленти за банциг в света.

Ленти за банциг SIMONDS:

  • имат варираща стъпка между зъбите против вибрации, начапразени зъби (вълнообразно острие) за гладък и чист срез, височина на зъба за елегантно и тихо движение по време на рязане и преден ъгъл на зъба оптимално образуване на стърготини
  • произведени са от най-висококачествена, три пъти калена шведска и японска стомана
  • върховете на зъбите са обработени срещу увреждане
  • заварени са в най-съвременния заваръчен цех на Dudr Company на немски машини IDEAL Werk

 

pavel dudr
pavel dudr

История на фирмата Dudr

Фирма Dudr е на пазара от 1992 година. Основана е в гр. Злин от конструктора и производител на машини инж. Павел Дудър старши, който се специализира в производството на ножове за цепене и кожарски ножове (за разрязване на кожата на отделни слоеве). През 90-те години купува още машини и разширява производството с банцигови ленти за дърво и биметални банцигови ленти за метал. През 2004 г. в бизнеса се включват и синовете му Томаш и Павел, които през 2005 г. основават собствена фирма и поемат част от произвежданото портфолио.

В момента сме на пазара като:

  • Dudr Saw s.r.o. – ленти за банциг SIMONDS, www.simonds.bg (собственик Павел Дудър младши)
  • Dudr Tools s.r.o. – банцигови ленти за дънери, www.dudr.cz/en (собственик инж. Томаш Дудър)
  • Dudr Knives s.r.o. – ножове за цепене, кожарски ножове и ножове за перфориране, www.dudrknives.com/en (собственици Павел Дудър младши и инж. Томаш Дудър)

През годините продавахме биметални ленти от различни марки. Оказа се обаче, че някои клиенти не бяха доволни и качеството на отделните доставки варираше. През 2005 г. започнахме сътрудничество с фирма Simonds International и открихме онова, което търсехме – постоянно качество, универсалност, бързи доставки и инвестиции в иновации. С този производител работим и до днес и нашите клиенти са доволни. Ние сме изключителен представител за продажба на лентите за банциг Simonds в Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Румъния, България, Естония, Латвия, Литва, Сърбия, Словеия и Украйна.  

През 2016 г. купихме производствено хале в гр. Тлумачов, в близост до Злин, реконструирахме го и година по-късно се преместихме тук от помещенията под наем, в които се помещавахме в Злин. Продължаваме да растем и да се модернизираме.

Вече 27 години предлагаме на нашите клиенти професионален сервиз и консултации, най-бърза доставка и безконкурентно качество на заваръчния шев. Просто обичаме да режем!