Избор на ширината на банцигова отрезна лента за дърво

как да изберем ширината и дебелината на банциговите отрезни ленти за дърво

рязане на радиус с отрезна лента
рязане на радиус с отрезна лента

Дебелината на отрезната лента за банциг всъщност представлява дебелината на ламарината – ламаринената лента, от която е произведена лентата за банциг. Ако на банциг с малки колела поставите прекалено дебела лента за банциг, ще скъсите експлоатационния ѝ живот. Измерете диаметъра на колелото, на което ще бъде поставена лентата и го разделете на 500. Полученото число представлява максималната дебелина на лентата за банциг, която няма да страда на Вашата машина. Пример: Колелото е с диаметър 420 mm (420 ÷ 500 = 0,84). Следователно максималната дебелина на лентата за този банциг е 0,8 mm. Ако диаметърът на колелата на банцига е по-малък от 350 mm, задължително използвайте лента за банциг с максимална дебелина 0,65 mm (лени с ширина 3–13 mm).

Ширината на лентата за банциг се мери от върха на зъбите до задния ръб. Повечето производители на банцизи посочват диапазона на ширината на отрезните ленти, за които е конструирана тяхната машина. В случай, че не сте сигурни, не се колебайте да се свържете с нас в дискусията под статията.

Ширината на лентата за банциг определя как ще се държи тя при рязане. Ако Ви е необходимо да правите дълги и прави срезове, използвайте възможно най-широка отрезна лента. Ако искате да изрязвате различни форми – радиуси, използвайте тясна отрезна лента. Ориентировъчно можем да кажем, че с нашата най-малка отрезна лента с ширина 3 mm (лентата е широка практически колкото ръчна ножовка) ще отрежете радиус 3 mm, а с лента среден размер със ширина 13 mm ще отрежете радиус 65 mm. Лента с ширина 32 mm не е подходяща за изрязване на различни форми и се използва само за прав срез.

Тази статия помогна ли ви?

Оценете и ни помогнете да подобрим нашето съдържание

Обща оценка 4.3
Оценка
article-rationg-decoration
Коментари

Имате въпроси към статията?