Как да се ориентираме?

Какво означават параметрите на лентата за банциг? Как да се ориентираме?

Как да се ориентираме?
Как да се ориентираме?

Какво означават числата и параметрите на лентата за банциг? Какъв размер на зъбите и ширина да изберем? Какво означава Hook, Regular и Skip?

В тази статия ще ви помогнем да се ориентирате какво означават данните на етикета на новата лента за банциг, кои параметри трябва да се изберат и кои са строго определени. На снимките на произведената лента за банциг виждаме надписи:

 

  1.  Ширина на лентата за банциг: става въпрос за ширината на материала, от който е произведена лентата, мери се от задния ръб до върховете на зъбите. Тази стойност избираме сами в зависимост от това дали искаме да правим прави срезове или да изрязваме различни форми. Широката лента е подходяща за прав срез, а тясната за изрязване на различни форми. Повече информация тук.
  2. Дебелина на лентата: Това е дебелината на листа, от който е направена лентата. Тази стойност винаги е строго свързана с ширината на лентата и затова не я избираме.
  3. Дължина на лентата за банциг: Става въпрос за дължината на заварената лента в милиметри. Тази стойност се определя от производителя на банцига, тя винаги е строго определена и ако поръчате друга дължина, лентата няма да пасва във вашия банциг. Ние заваряваме лентите за банциг по поръчка, затова можем да ви произведем лента за банциг с произволна дължина.
  4. Брой зъби на инч: Става въпрос за размера на зъбите и разстоянието между върховете им. В нашата област е прието да се посочва броят зъби на един инч (1 инч = 2,54 cm). Колкото по-малко е числото, толкова по-големи са зъбите. Тази стойност трябва да изберем в зависимост от това какво искаме да режем. Големите диаметри, например масивни трупи, греди, талпи, трябва да се режат с големи зъби (tpi2, tpi 3 и tpi 4). Със средни по големина зъби (tpi 6 и tpi 8) се режат стандартни дъски с дебелина 10-25mm. Най-малките зъби (tpi 10 и tpi 14) са подходящи за рязане на тънки дъски, ламинат и шперплат до дебелина 10mm. Повече информация за избора на стъпка тук.
  5. Форма на зъбите: Става въпрос за геометрията на зъбите, избрана от производителя. Тя е строго свързана с размера (стъпката) на зъбите на дадена ширина и затова не се избира. Повече информация за формата на зъбите тук.

Тази статия помогна ли ви?

Оценете и ни помогнете да подобрим нашето съдържание

Обща оценка 4.7
Оценка
article-rationg-decoration
Коментари

Имате въпроси към статията?