Въвеждане в експлоатация на отрезна лента за метал

Купили сте си нова отрезна лента за метал? Прочетете как да я въведете правилно в експлоатация.

Върховете на зъбите на новите отрезни ленти излизат от производството изключително остри. Ако искате лентата да реже дълго време и право, преди първата употреба е необходимо да се въведе правилно в експлоатация. В противен случай има опасност от счупване на най-острите микроскопични върхове, което може да доведе до значително съкращаване на експлоатационния живот.

И така какво да правим, за да постигнем най-добър резултат?

  • Преди първата употреба се постарайте да въведете отрезната лентата в експлоатация най-добре в мек и плътен материал. Настройте натиска на 50% а скоростта на лентата на 50–80% от обичайните стойности. За правилното въвеждане на лентата в експлоатация е необходимо да се образуват стружки. Стружките трябва да бъдат фини, приличащи на косми. Времето за въвеждане в експлоатация е 15–20 минути.

  • Всеки ден преди пускане на банцига на пълна мощност е желателно първия срез отново да се настрои на по-ниска скорост и натиск, за да се предотврати възникването на топлинен шок за зъбите и корпуса на отрезната лента (също както при автомобилите не е желателно студеният двигател да се развърта до високи обороти).

Ако правилно въведете в експлоатация отрезна, ще използвате производителността ѝ максимално, ще спестите пари и няма да губите време за честа смяна. Затова определено си струва да си дадете труда за правилно въвеждане в експлоатация.

Тази статия помогна ли ви?

Оценете и ни помогнете да подобрим нашето съдържание

Обща оценка 4.7
Оценка
article-rationg-decoration
Коментари

Имате въпроси към статията?