ОТ ВАШИТЕ ВЪПРОСИ: Как да поръчаме отрезни ленти? Какви са процесите при нас? (FAQ)

Клиентите често се обръщат към нас с различни въпроси – освен технически въпроси или консултации, често се интересувате от въпроси, свързани с поръчката на отрезни ленти, съхранението, производство им, а също така с фактурирането и плащането. За да добиете точна представа за подготовката и обработката на Вашата поръчка, Ви представяме пълно описание на процесите във фирма Dudr Saw.

Какви са процесите при нас? (FAQ) Отрезни ленти, поръчки, FAQ
Какви са процесите при нас? (FAQ) Отрезни ленти, поръчки, FAQ

ТЪРСЕНЕ – Как да намерите отрезна лента за своята лентоотрезна машина?


При избора на отрезна лента можете да използвате един от трите начина на търсене: каталог, в който можете да филтрирате параметрите по ваш избор, конфигуратор, който ще ви насочи директно към подходяща за Вас лента и търсене според машината. И трите начина на търсене ще откриете в менюто на заглавната страница в раздел Отрезни ленти.

ВАШАТА ЛЕНТА – Какво трябва да знаете, за да намерите подходяща отрезна лента?


💡 В идеалния случай е добре да знаете параметрите на отрезната лента (дължина, ширина, стъпка на зъбите) и материала, който ще се реже. Но можете да намерите подходяща отрезна лента дори ако знаете само някои параметри или данни.

Ако знаете само машината си, ще ви послужи търсенето на лента според машината. Ако знаете някой от параметрите и/или какъв материал ще се реже, ще ви помогнат каталогът или конфигураторът.
 

ПАРАМЕТРИ – Как да установите подходящите параметри на своята отрезна лента?


📏 Дължина. Предназначена е за машината, с която режете. Може да се установи по няколко начина, независимо дали лентата е заварена в кръг, или е скъсана. Подробна инструкция и видео ще откриете в статията Как да определим дължината на отрезната лента?

📐 Ширина. Тя определя как ще се държи отрезната лента по време на рязане. При дървото за дълги прави срезове са идеални по-широки ленти, а за изрязване на форми (радиуси) са подходящи тесни ленти. При рязане на метали ширината на лентата обикновено се определя от машината и не може да се променя. Подробна информация включително конкретни съвети ще намерите в статиите Избор на ширина на отрезна лента за дърво и Как да изберем отрезна лента за рязане на метали?

🪚 Размер на зъбите (стъпка). Отговаря на размера на рязания материал. Внимание – стъпката не се посочва в милиметри! Единицата за стъпка е брой зъби на инч (TPI). Колкото по-висока е стойността TPI, толкова по-фини са зъбите (на разстояние един инч се събират повече и са по-малки). За всяка лента посочваме за какъв размер или тип материал е предназначена. Изхождаме от броя зъби в среза при работа. При рязане на метали е добре в среза да има от 8 до 16 зъба (повече информация ще намерите в статията Как да изберем отрезна лента за рязане на метали?), а при рязане на дърво, броят трябва да е между 2 и 8 зъба в среза (подробности в статията Избор на стъпката на зъбите за отрезна лента за дърво).
 

ВАШАТА ПОРЪЧКА – Кога ще получите отрезната си лента? Имаме ли я на склад?


Ако до дадена отрезна лента е посочено, че е налична, това означава, че в склада поддържаме материала за нея. Но ние можем да изпълним поръчката ви бързо. обикновено още същия ден 😉 

А защо тогава е написано, че лентите са на склад? Би било странно да напишем, че лентата ще бъде "налична след 5 минути". Ние заваряваме отрезните ленти по мярка за вас и с оглед на различните видове и параметри на лентите съществуват хиляди комбинации, които можем да предложим. За нас не е икономически изгодно да държим на склад толкова различни видове готови ленти.

Щом получим поръчка, ние сме в състояние да подготвим лентите за секунди. Точно според вашите изисквания и с QR код, който ще ви улесни при следваща поръчка. Повечето поръчки доставяме до 2-3 дни. Освен това умеем да заваряваме перфектно! Използваме немски електрожени марка Ideal и тъй като заставаме зад заварките си, предлагаме гаранция за тях. 
 

ОТСТЪПКА – Можете ли да купите отрезни ленти на по-ниски цени?


При поръчка над 120 крони получавате безплатна доставка. Освен това в рамките на програмата за лоялни клиенти предлагаме отстъпки за количество – колкото повече стока имате в кошницата, толкова по-голяма отстъпка можем да ви дадем. Актуален списък на отстъпките ще намерите ТУК

Ако сте фирма и пазарувате от нас големи количества отрезни ленти, можете да се обърнете към нас със запитване за индивидуална отстъпка. Щом се разберем, ще ви я въведем в системата 👍 След това винаги, когато влезете в клиентския си акаунт, отстъпката ви ще бъде настроена предварително за всяка поръчка.
 

ПЛАЩАНЕ И ДОСТАВКА – Как можете да платите лентите и как ще ви ги доставим?


Можете да платите поръчката по един от следните начини по ваш избор: с разплащателна карта онлайн (веднага след завършване на поръчката), с наложен платеж при получаване, с банков превод въз основа на фактура със срок за плащане 14 дни (тази възможност е за фирми). Не предлагаме предварително плащане по фактура или проформа фактура.

Каква е точната процедура с фактурите: Издаваме фактурата в деня на изпращане на стоката. Щом заварим вашите отрезни ленти и ги подготвим за предаване на транспортната фирма, ви изпращаме фактура по електронна поща (после ще я получите също в пратката с лентата).

Внимание – изпращането на фактура по електронната поща не означава, че трябва да я платите веднага. От ключово значение е начинът на плащане, който сте избрали при поръчката. Избрали сте плащане с карта онлайн? В такъв случай сме получили плащането още преди да изпратим фактурата по имейл. Избрали сте наложен платеж? Няма промяна, ще платите на куриера при получаване (в брой или с карта). Като фирма сте избрали фактура с определен срок за плащане? Както казахме, имате 14 дни за извършване на плащането.

 🚚 Доставка: Щом получите фактура по имейл, това означава, че вашите отрезни ленти са готови и са подготвени за изпращане. В скоро време очаквайте получаване на пратката (в следващите няколко дни). Приблизителната дата на доставяне на поръчката ще ви съобщим в стъпка 2 в кошницата, когато избирате начина на доставка и плащане.

 

Ако имате други въпроси, задайте ги спокойно в дискусията под статията.

 

 

Тази статия помогна ли ви?

Оценете и ни помогнете да подобрим нашето съдържание

Обща оценка 4.2
Оценка
article-rationg-decoration
Коментари

Имате въпроси към статията?